tisdag 6 mars 2012

Kokt torsk med äggsås och blomkålsmos


Riktig husmanskost!

2 paket torskfilé
4 ägg
5 dl matgrädde
citronpeppar, salt, vitpeppar

  1. Koka fisken i saltat vatten eller fiskfond. Krydda med citronpeppar.
  2. Koka äggen tills de är hårdkokta, skär dem i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt grädde, salt och vitpeppar och låt koka upp. Vill man ha såsen lite tjockare kan man tillsätta någon redning.
Servera med gröna ärtor och blomkålsmos.

Så här gör jag blomkålsmos:
  1. Skär ett blomkålshuvud i mindre bitar och koka i saltat vatten tills mjuka.
  2. Häll av vattnet och tillsätt lite smör och en skvätt grädde och mosa med stavmixer.
  3. Krydda med vitpeppar och salt efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar