onsdag 14 mars 2012

Kålpudding

Kålpuddingen blev riktigt bra, perfekt low carb mat och så enkelt att göra. Snabbt också, tar högst 20 minuter att förbereda och sedan in i ugnen i 50 minuter. Tiden i ugnen räknas ju inte för då kan man göra annat som att vika tvätt, plocka ihop leksaker, pyssla med barnen, eller blogga! Alltså har man ju tjänat 50 minuter, eller hur? ;-)


Det här blir ganska mycket, minst en middag och en lunch:
1 stort vitkålshuvud
700 g köttfärs
1 dl grädde
2 dl vatten
1 skvätt kalvfond
1 msk sirap (kan uteslutas om man är noga med sockret)
smör att steka i, salt, peppar, vitpeppar.

Strimla eller skär vitkålen i mindre bitar, fräs den i smör tills den blivit lite mjuk. Häll över sirap och rör om.
Blanda köttfärs med grädde, kalvfond, salt och peppar. Späd med vatten tills köttfärsen blivit lös.
Varva köttfärsblandningen och vitkål i en ugnsform. Börja med vitkål i botten och avsluta med vitkål på toppen.
Grädda i 175 °C i ca 45-50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar