torsdag 9 februari 2012

Torskfilé med cremé fraiche och gräslök.

Första inlägget blir ett recept på torsk som jag gjorde till middag idag. Tyvärr tog jag ingen bild men det ska jag göra nästa gång jag lagar den här rätten.

1 paket torskfilé
3 dl cremé fraiche
1 knippe gräslök
citronsaft, smör, salt, peppar

Sätt ugnen på 200 °C
Smält en klick smör i en ugnsform i ugnen.
Skär filén i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i ugnsformen på det smälta smöret.
Salta filébitarna och pressa lite citronsaft över.
Finhacka gräslöken och blanda med cremé fraichen och svartpeppar.
Häll blandningen över fisken och stek i ugnen i ca 20-25 minuter till fisken är färdig.

Servera med kokt sparris och grönsallad. Lägg till kokt potatis för barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar