torsdag 16 februari 2012

Köttfärslimpa med chilisås

Enkelt recept på köttfärslimpa där man fyller den som en rulltårta.

800 g köttfärs
1 paket bacon
2 ägg
2 dl grädde
5 dl matgrädde
2 dl Heinz chilisås
ost
salt, peppar
  1. Blanda köttfärs, ägg, 2 dl grädde, salt och peppar. 
  2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg bacon och ost ovanpå.
  3. Rulla ihop till en rund limpa som ser ut som en rulltårta.
  4. Grädda i ugnen i 225 °C.
  5. Tag ut ur ugnen efter ca 30 minuter.
  6. Blanda matgrädde och chilisås och häll över köttfärslimpan.
  7. Ställ tillbaka i ugnen och grädda tills såsen puttrar och köttfärslimpan är färdig.
Servera med smörstekta morötter, sylt, och potatis till den som vill ha.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar