torsdag 23 februari 2012

Köttfärsbiffar med tzatziki


Biffar:

800 g köttfärs
2 gula lökar
1 dl grädde
2 ägg
3 msk dijon senap
salt, peppar
  1. Hacka löken och fräs den mjuk
  2. Blanda alla ingredienser och forma till biffar
  3. Stek i smör i ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg
  4. Stek färdigt i ugnen på 200°C
  5. Tillsätt lite vatten och ev. socker i stekpannan om du vill använda skyn.

Tzatziki:

1 gurka
4 dl turkisk yogurt
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt, peppar
  1. Riv gurkan och pressa ur vätskan
  2. Pressa vitlöken
  3. Blanda alla ingredienser och låt stå i kylen ett par timmar
Servera biffar och tzatziki tillsammans med sallad och pasta för den som vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar